Spinazie en kikkererwten

Spinazie en kikkererwten

Dit Spaanse recept met spinazie en kikkererwten is ideaal als tapa, of als bijgerecht.

Ingrediënten

Bereiden

  1. Bak de spinazie een paar minuutjes op middel-laag vuur in olijfolie peperig groen. Laat de spinazie nu uitlekken in een vergiet.
  2. Bak nu 4 minuten de amandelen en het brood in de pan met olijfolie peperig groen, voeg knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder toe. bak nog kort even mee.
  3. Doe alle ingrediënten uit de pan in een blender, voeg 3 eetlepels rode wijn azijn toe. Blend het tot het een dikke pasta is geworden.
  4. Doe de pasta terug in de pan en voeg de kikkererwten en 60ml tomatenpuree toe.
  5. Laat het even warm worden en roer af en toe. Voeg vervolgens ook de spinazie toe, even roeren, en warm laten worden.
  6. Schep het in een mooie kom of bord. Maak het af met extra olijfolie en peper, zout, paprikapoeder, naar smaak.