Over Abma’s

We maken olijfolie & azijn in bijzondere smaken en houdbare tomatenproducten. Daarnaast hebben we heerlijke aanvullende olijfolie en azijnproducten uit Zuid Europa.

In Nederland hebben steeds meer mensen aandacht voor goed eten. 
Wij dragen bij aan deze beweging: mensen meer smaakvolle en gezonde producten laten kopen en opvoeden met goede smaken.
De kruiden telen we zelf. We plukken en verwerken ze meteen.
De tomaten oogsten we als ze rijp zijn, dan hebben ze de beste smaak.

Al vanaf mijn jonge jeugd teel ik groente en kruiden. In de keuken combineerde ik mijn eigen oogst vaak met olijfolie & azijn. Als je goede smaken combineert krijg je de lekkerste gerechten. Ik hield echter ook altijd groente en kruiden over en vond het prachtig om daar houdbare producten van te maken. Goede smaak, teeltwijze en traceerbaarheid zijn voor mij echt speerpunten.

Walter Abma

We hebben oog voor de wereld, we putten haar niet uit. 
We telen onze kruiden in onverwarmde kassen en buiten. 
Onze tomatenproducten maken we alleen in het seizoen, zeker op momenten dat er een overschot is maken wij er een houdbaar product van, geen tomaat wordt verspild.
De voedselketen stap voor stap verbeteren, daar willen we een voorbeeld in zijn.

Eigenlijk doen we het nu niet anders dan Walter Abma 40 jaar geleden. We maken het nu alleen niet meer voor onszelf, vrienden en familie, maar we willen met Abma’s graag nog veel meer mensen blij maken.
In de Nederlandse voedingsindustrie worden er veel concessies gedaan om het ‘product’ zo goedkoop mogelijk te krijgen. Geld is het doel en voedsel is het middel. Dat is jammer.

Samen zorgen we ervoor dat je producten kiest je op basis van smaak, duurzaamheid en productiewijze. Doe je mee?

Cesar Abma