Over Abma's

We maken olijfolie & azijn in bijzondere smaken en houdbare tomatenproducten. Daarnaast hebben we heerlijke aanvullende olijfolie en azijnproducten uit Zuid Europa.

In Nederland hebben steeds meer mensen aandacht voor goed eten. Wij dragen bij aan deze beweging: mensen meer smaakvolle en gezonde producten laten kopen en opvoeden met goede smaken. De kruiden telen we zelf. We plukken en verwerken ze meteen. De tomaten oogsten we als ze rijp zijn, dan hebben ze de beste smaak.

Al vanaf mijn jonge jeugd teel ik groenten en kruiden. Mijn opa was groenteteler in de Beemster. Ik kwam er als kind heel vaak, had er zelfs mijn eigen stukje tuin. Mijn oma kookte met de producten die mijn opa teelde. Daar leerde ik: Als je goede smaken combineert krijg je de lekkerste gerechten.

Ik hield ook altijd groente en kruiden over. Verspilling, daar kan ik erg slecht tegen. Ik vond het prachtig om daar houdbare smaakvolle producten van te maken. Goede smaak, teeltwijze en traceerbaarheid zijn voor mij echt speerpunten.

Walter Abma
Walter oogst verveine in Osdorp. Walter oogst Basilicum in Beemster. Tomaten in de kas.

We hebben oog voor de wereld, we putten haar niet uit. We telen onze kruiden in onverwarmde kassen en buiten. Onze tomatenproducten maken we alleen in het seizoen, zeker op momenten dat er een overschot is maken wij er een houdbaar product van!

Eigenlijk doen we het nu niet anders dan Walter zijn opa en oma. We maken het nu alleen niet meer voor onszelf, vrienden en familie, maar we willen met Abma’s nog veel meer mensen blij maken. Blij maken met echt goede smaken en heerlijke smaakcombinaties. We willen graag laten zien hoe we aan goede smaken komen. Vandaar ook onze naam ‘waar smaak groeit’.

Wij dragen ons steentje bij aan een smaakvollere en gezondere voedingsmiddelenindustrie. In de Nederlandse voedingsindustrie worden er veel concessies gedaan om een product zo goedkoop mogelijk te krijgen. Geld is het doel en voedsel is het middel. Dat is erg jammer.

Cesar Abma
Olijfboom in Spanje. Cesar die basilicum oogst in een kas. Cesar voor olietank.

We geloven sterk in samenwerken. Ook om onze producten bij de consument te krijgen. Als merk dat aan het opstarten is, staan we open voor nieuwe manieren. We zijn benieuwd hoe we bij jou kunnen aansluiten.

Olijven Tank citroen olijfolie. Abma's collectie olijfoliën op een witte achtergrond.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!