asperge-sinaasappelsalade

Asperge-sinaasappelsalade

Een frisse lente salade die als voor of hoofdgerecht geserveerd kan worden.

Ingrediënten:

  • 300gr witte asperges
  • 2 grote handsinaasappels
  • 1/2 bosje bosuien
  • Zakje veldsla
  • 3 eieren
  • Abma’s olijfolie boterig zacht
  • Abma’s citroen olijfolie
  • Abma’s appelazijn
  • Zwarte peper en zout

Bereiden:

  1. Schil de asperges, snijd ze in 4 schuine stukken en kook ze gedurende 9 minuten in gezouten water, laat ze afkoelen in het kookvocht.
  2. Kook de eieren en halveer ze.
  3. Schil de sinaasappels dik, zodat het bittere wit van de binnenkant van de schil ook verwijderd is.
  4. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
  5. Maak een  vinaigrette van 3 delen olijfolie boterig zacht olie, 1 deel appelazijn, het sinaasappelsap, peper en zout naar smaak.
  6. Snijdt de bosuien in dunne ringetjes.
  7. Meng alle onderdelen ,behalve de ei partjes en citroenolie in een kom en laat de smaken even harmoniëren
  8. Schep op een mooi bord, leg de ei partjes erop en besprenkel met wat citroenolie.