Citroen pasta

Citroen pasta

Wij zijn gek op pasta! De smaak van deze pasta is mooi gebalanceerd met de rijke crème fraîche en de frisse citroen. Begin op tijd zodat de kip voldoende tijd heeft om te marineren.

Ingrediënten

  • 300 gram pasta schelpjes
  • 300 gram kipfilet
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode of oranje paprika
  • 125 ml crème fraîche
  • Parmazaanse kaas
  • Abma’s citroen olijfolie
  • Peper en zout

Stap

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1cm en marineer een uur in Abma’s citroen olijfolie, peper en zout.
  2. Snijd de ui, de paprika, en de knoflook.
  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Fruit de ui in een koekenpan.
  5. Voeg de knoflook en de paprika toe aan de pan en bak enkele minuten mee.
  6. Verhoog het vuur en voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan.
  7. Voeg de crème fraîche, een lepel kookvocht van de pasta en de zest van de citroen toe aan de pan.
  8. Serveer op een bord en schenk nog extra citroen olijfolie over het gerecht.