Tzatziki

Tzatziki

Griekse tzatziki is een frisse saus die lekker is op een broodje. Maar je kan tzatziki ook uitstekend door een salade heen mengen om er smaak aan te geven. Met dit recept heb je in een handomdraai huisgemaakte tzatziki.

Ingrediënten

Bereiden

  1. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof.
  2. Meng het fijn zeezout erdoor, doe in een zeef en laat 5 min. uitlekken.
  3. Snijd ondertussen de tenen knoflook en de dille heel fijn.
  4. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer door de zeef.
  5. Meng de komkommer met de yoghurt, 1el azijn, 2el de olie en de knoflook in een kom.
  6. Meng de dille erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Besprenkel met 1 of 2el olijfolie.