Deze traditionele Spaanse omelet is uitstekend geschikt als bijgerecht. Maar je kan hem ook in kleine stukjes snijden en op een feestje serveren als snack. Lekker en gezond!
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 2 uien
- 8 eieren
- Abma’s krachtig bitterzoet olijfolie
- zout
Bereiden
- Snijd de uien in dunne repen.
- Karamelliseer de uien in olijfolie op laag vuur.
- Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm.
- Voeg de aardappels toe aan de pan en zorg dat er voldoende olijfolie in de pan is om de aardappels te bedekken.
- Bak de aardappels 8-12 min op laag vuur, ze moeten niet frituren. Draai ze enkele malen zachtjes om.
- Doe de eieren in een kom.
- Schep de aardappels en uien uit de olie in de kom met eieren. (Bewaar de olie)
- Roer het mengsel zachtjes zodat de eierdooiers breken.
- Laat het mengels een kwartiertje afkoelen.
- Hergebruik een deel van de olijfolie zodat er een dun laagje in de pan ligt.
- Doe het omelet mengsel in de pan en bak een minuut op hoge stand. Vervolgens 2 minuten op midden-hoog vuur.
- Gebruik een bord om de omelet mee om te draaien.
- Bak de omelet op de andere kant enkele minuten op midden-hoog vuur.
- Test met een satéprikker of de omelet in het midden gaar is.