Spaanse omelet

Spaanse omelet

Deze traditionele Spaanse omelet is uitstekend geschikt als bijgerecht. Maar je kan hem ook in kleine stukjes snijden en op een feestje serveren als snack. Lekker en gezond!

Ingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de uien in dunne repen.
  2. Karamelliseer de uien in olijfolie op laag vuur.
  3. Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm.
  4. Voeg de aardappels toe aan de pan en zorg dat er voldoende olijfolie in de pan is om de aardappels te bedekken.
  5. Bak de aardappels 8-12 min op laag vuur, ze moeten niet frituren. Draai ze enkele malen zachtjes om.
  6. Doe de eieren in een kom.
  7. Schep de aardappels en uien uit de olie in de kom met eieren. (Bewaar de olie)
  8. Roer het mengsel zachtjes zodat de eierdooiers breken.
  9. Laat het mengels een kwartiertje afkoelen.
  10. Hergebruik een deel van de olijfolie zodat er een dun laagje in de pan ligt.
  11. Doe het omelet mengsel in de pan en bak een minuut op hoge stand. Vervolgens 2 minuten op midden-hoog vuur.
  12. Gebruik een bord om de omelet mee om te draaien.
  13. Bak de omelet op de andere kant enkele minuten op midden-hoog vuur.
  14. Test met een satéprikker of de omelet in het midden gaar is.