Dit Spaanse recept met spinazie en kikkererwten is ideaal als tapa, of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 500 gram kikkererwten
- 300 gram spinazie
- 2 sneetjes (oud) brood
- 15 amandelen
- 3 knoflookteentjes
- Abma’s rode wijn azijn
- Abma’s olijfolie peperig groen
- 1tl gemalen komijn
- 1tl gerookt paprikapoeder
Bereiden
- Bak de spinazie een paar minuutjes op middel-laag vuur in olijfolie peperig groen. Laat de spinazie nu uitlekken in een vergiet.
- Bak nu 4 minuten de amandelen en het brood in de pan met olijfolie peperig groen, voeg knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder toe. bak nog kort even mee.
- Doe alle ingrediënten uit de pan in een blender, voeg 3 eetlepels rode wijn azijn toe. Blend het tot het een dikke pasta is geworden.
- Doe de pasta terug in de pan en voeg de kikkererwten en 60ml tomatenpuree toe.
- Laat het even warm worden en roer af en toe. Voeg vervolgens ook de spinazie toe, even roeren, en warm laten worden.
- Schep het in een mooie kom of bord. Maak het af met extra olijfolie en peper, zout, paprikapoeder, naar smaak.
